Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Kaliteli seyahat için tavsiyeler, bavul hazırlamak için öneriler

  • Anasayfa
  • Blog
  • Kaliteli seyahat için tavsiyeler, bavul hazırlamak için öneriler

Kaliteli seyahat için tavsiyeler, bavul hazırlamak için öneriler

  • Arenda Rent A Car
  • 10/12/2019
  • 740

Tatil deyince aklınıza neler geliyor? Deniz, kum güneş, yüksek katlı oteller ya da ağaç evler, henüz gidilmemiş ünlü şehirler, antik kentler. Evet, her tatil içeriğinde o tatile yönelik ihtiyaçlar vardır. Öncelikle bu ihtiyaçların farkında olmalısınız.
Bir tatil hazırlığında öncelikle ihtiyaç listesi yapmanız gerekiyor. ‘’Benim eksik bir şeyim yok’’ demek yerine ihtiyaçlarınızı tespit edin, bu sayede geç fark edilen eksikler nedeniyle bütçenizi aşmayın.
Peki bir bavul hangi ölçütlere göre hazırlanır. İşte o kritik maddeler:

  • Hangi ulaşım seçeneğini tercih edeceksiniz? İhtiyaçlarınız buna göre farklılık gösterebilir. Otomobille gerçekleştireceğiniz bir yolculukta ihtiyacınız olan şeyler, bir uçak seyahati için söz konusu olmayabilir.
  • Nereye seyahat ediyorsunuz? Seyahat edilen şehir ya da şehirlerin iklim yapısı, orada gerçekleştireceğiniz olası seyahatlerde ihtiyaç duyabileceğiniz şeyler, tüm bu bilgiler iyi bir bavul hazırlamak için fark yaratabilir. Ayrıca yanınıza aldığınız kıyafetler, seyahat ettiğiniz ülkenin/şehrin hava durumuna, kültür yapısına göre değişkenlik gösterebilir.
  • Tatiliniz ne kadar sürecek? Bu sorunun cevabı bavul boyutunuzu doğrudan değiştirebilir.
  • Kaç kişilik bir tatil programı yaptınız? Her ne kadar herkes kendi kişisel bavulunu hazırlasa da bavulları hazırlamadan önce bir araya gelin ve ihtiyaçlarınızı yeniden konuşun.

Bir ihtiyaç listesi: Tatile giderken alınması gerekenler


Bir ihtiyaç listesi hazırlayarak bavul ya da bavullarınızı seçmeniz önemli. Tatil planlamanızı tam olarak yaptığınızdan emin misiniz? Kaç günlük bir tatil olacağı, kalacağınız yer, seyahat edilen şehirde olası yeni seyahatleriniz vs. Ama durun, her şeyi de planlamayın, sürprizlere açık olun.
İhtiyaç listenizi hazırlarken detaylı bir şekilde düşünmeye özen gösterin. Kıyafetler, kişisel bakım ürünleriniz, gerekli resmi evraklar, yanınıza almak istediğiniz kitaplar, düzenli ya da düzensiz kullandığınız ilaçlar, teknolojik araçlarınız vb. Listenizi tamamladıktan sonra artık bavullarınızı seçebilir ve yavaş yavaş bavulunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bavulunuzu hazırlarken eksikleriniz göze çarpmaya başlayabilir.

Bunları unutmayın: Valiz hazırlamada 5 altın kural

Valiz hazırlamak, bavul düzenlemek basit iştir deyip geçmeyin. Özellikle rahat, unutkan, her şeyi son ana bırakan arkadaşlarımız, olası eksikleri, yanlışları fark ettikten sonra kendilerine kızabilirler.
Bavul ya da bavullar hazırlamak, valizin bize verdiği alanı en doğru şekilde kullanmak göründüğü kadar kolay olmayabilir. Valizlerinizi şu 5 altın kuralı dikkate alarak hazırlayın.

  • Kesinlikle ihtiyacınız olan şeyleri yanınınıza alın. ‘’Bu bana lazım olabilir, kalsın’’ dediğiniz şeyleri almayın, valizden hiç çıkarmayacağınız, sırf güvenlik kaygısı güttüğünüz için yanınızda taşıdığınız gereksiz materyalleri valizlerinizde bulundurmayın.
  • Alışverişi, bavul hazırlamayı son güne bırakmayın. Telaşlı bir şekilde hazırlayacağınız bavullarda birçok eksik olabilir
  • Olabildiğince az şey almak, iyi bir bavul hazırlamada kıstas değildir. Olabildiğince çok şey almak da öyle. Bavul hazırlarken dengeyi yakalayın, kendinize gereksiz ağırlık yapmayın.
  • Seyahat ettiğiniz ülke/şehrin gerekliliklerini göz ardı etmeyin, o şehre ilişkin araştırma yapın, olası ihtiyaçlara ulaşın.
  • Valizinizi kişiselleştirin. Havalimanlarında yüzlerce bavulun aynı platform üzerinde sahiplerine ulaştırıldığı noktalarda bavullarınızı daha rahat fark edin. Bu şekilde olası problemlerin önüne geçin.

Seyahatiniz için gerekli araç kiralama işlemini Adana Oto Kiralama ve Rent a car firmamızdan güvenli bir şekilde sağlayabilirsiniz.