Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Araç İle Yola Çıkarken Nelere Dikkat Edilmeli

  • Anasayfa
  • Blog
  • Araç İle Yola Çıkarken Nelere Dikkat Edilmeli

Araç İle Yola Çıkarken Nelere Dikkat Edilmeli

  • Arenda Rent A Car
  • 25/12/2019
  • 854

Araç ile yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenler arasında ilk akla gelen aracın bakımıdır. Yaz aylarının araçları ile seyahat edecekler araçlar da özellikle çocuklar var ise birtakım kurallara dikkat etmelidirler ve gereken hazırlıklara harfiyen iştirak etmelidirler. Aile ile çıkılan uzun ya da kısa yolculuklar da araçların bakımı yola çıkmadan önce yapılmalıdır. Yol koşullarına dikkat edilerek uzun yollar için özel bir plan yapılması gerekir. Araçların tüm fonksiyonları için araç bakımı oldukça önemli bir ayrıntıdır. Araçların yola çıkmadan önce motor yağlarının ilk önce kontrol edilmesi gerekir. Aracın özelliklerine uygun ve yeterli oranda motor yağı araca eklendiğinde yola çıkan bireyler genel de bu konu da bir problem ile karşı karşıya kalmazlar. Motor yağında bir eksiklik var ise ve renk değişimleri söz konusu ise mutlaka araçların motor yağının yenilenmesi şarttır. Araçlar da ki soğutma suları da yola çıkmadan önce kontrol sağlanması gereken bir diğer noktadır. Rot balansı gibi ayarların da yola çıkmadan önce mutlaka düzgün olması gerekir. Kontrolleri yapılmayan rot balansı ayarları özellikle uzun yolculuklar da ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Rot balansı ayarları araçlar da dengeyi sağlar. Yolculuğu çıkmadan önce en çok dikkat edilmesi gereken alan araçların fren sistemleridir. Araçlar da frenler hayati risk taşıdıkları gerekçesi ile oldukça büyük öneme sahiptir. Frenler de ki hidrolik sıvısında eksiklik olduğunda sistemler de bir sızıntı olup olmadığına dikkat etmek gerekir.

Yola Çıkmadan Önce Araç Bakımı

Araç ile yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenler arasında aracın lastiklerinde bulunan havanın basınç oranına bakmak ve test etmek gerekir. Araçlar da lastik basıncının yeterliliği ile araçların yola tutunma ve rahat hareket etmesi mümkün hale getirilir. Ayrıca araçlarla yola çıkmadan önce araçlarda yağ sızıntısı var ise bu duruma karşı da özellikle önlem almak şarttır. Araç fonksiyonları, yağ sızıntısı gibi riskli durumlarda yerine getirilemez ve hayati kazalar doğurabilir.

Yolculuklar yaz mevsimlerinde gerçekleştiği gibi kış mevsiminde de ulaşım için uzun ya da kısa olarak gerçekleştirilebilir. Bu sebeple araçlarla yola çıkmadan önce hava koşulları göz ardı edilmemelidir. Araçların cam suları, hava koşullarına karşı tamamlanmalıdır. Araçların servise, yola çıkmadan önce götürülerek gerekli bakımlarının sağlanması gerekir.

Araçlarla Yola Çıkarken Yapılması Gerekenler

Araç ile yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenler, kaskonun ve sigorta belgelerinin özellikle uzun yolculuklar için eksikliğinin kontrol edilmesi gerekir. Sorunsuz yolculuklar için bu tür belgelerin mutlaka tamamlanmış olması şarttır. Bazen özellikle yaz ayları için araç da klimaya ihtiyaç duyulur bu nedenle klima filtrelerinin servis de kontrolü sağlanarak gerekirse değiştirilmesi şarttır. Seyahatler öncesinde gerekli araç muayeneleri gerçekleştirilirse olası kötü sürprizler önlenmiş olur ve daha keyifli bir yolculuk gerçekleşir.

Araçlarla seyahat edenlerin müthiş keyif aldığı doğrudur. Özellikle uzun yolculuklar da yapılması gereken birtakım işler vardır. Araçların lastikleri ve yedek lastikleri özellikle kontrol edilmelidir. Araçların direksiyonları, pedalları ve lastikleri gibi motor ve klima kontrolleri de mutlaka gerçekleştirilmelidir. Araçların hararet yapma ihtimaline karşın ya da yolda tekerin patlaması gibi risklere karşın araçla yolculuk yaparken tecrübeli kişilerle yolculuk yapmak işleri kolaylaştıracaktır. Yine yağ sızıntıları da özellikle kontrol sağlanması gereken bir noktadır. Eğer araç ile yolculuk yapılırken araç da çocuklar var ise çocukların emniyet ve yol güvenlikleri için gerekli çocuk oto koltukları takılmalı, eğer yola çıkılacağı mevsim kış ise kar lastikleri ve zincirler bulunmalıdır.