Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Araç Kiralama Erken ya da Geç Sonlandırılırsa Ne Olur?

  • Anasayfa
  • Blog
  • Araç Kiralama Erken ya da Geç Sonlandırılırsa Ne Olur?

Araç Kiralama Erken ya da Geç Sonlandırılırsa Ne Olur?

  • Arenda Rent A Car
  • 25/12/2019
  • 2635

Hayatta ne zaman ne olacağı belli olmaz, bazen işler planladığınızın tam da dışında seyreder. Özellikle iş hayatında büyük problemlere sebebiyet veren bu ani değişimler için aldığınız önlemler dahi bazen yeterli olmayabilir. Söz konusu uzun dönem araç kiralama olduğunda; hastalık, hava durumu gibi ani sürprizlerin araç kiralama sürecinizi nasıl etkileyebileceğini hiç düşündünüz mü? Şirketinizin kapanması ya da artık araç kiralamaya ihtiyaç duymayacak noktaya gelmesi halinde sözleşmeniz ne söylüyor, ne kadar ceza ödeyeceksiniz ya da bu cezai ödemenin önüne geçmek için bir yöntem var mı? Bu karmaşık süreci anlamak ve en ekonomik şekilde atlatmak için ipuçlarımıza göz atın…

Sözleşmeyi Ciddiye Alın

Araç kiralamada prosedürünün en önemli adımlarından biri sözleşmedir. Kiralamak istediğiniz aracı seçtik sonra, sözleşmeyi dikkatli bir şekilde incelemeli ve araç kiralama firmasının size sunduğu fayda ve kısıtlamaları net bir şekilde anlamalısınız. Her ne kadar basit bir sözleşme olarak görülse de, bu şirket ve sizin aranızda yapılan, tarihi ve şartları belli bir kontrattır ve kontağı çalıştırdıktan sonra, motorla birlikte, imzaladığınız kontratın şartları da aktif hale gelir. Uzun dönem araç kiralamalarda sözleşmeler 24 ile 48 ay arası değişmektedir. Ancak dilerseniz daha uzun süreli olarak araç kiralama da gerçekleştirebilirsiniz.

Kontrat Esnekliği ve Kesintiler

Aracınızı kiraladınız ancak bir sebepten dolayı erken teslim etmeniz gerekti ya da tam tersine araç kiralama sürenizi uzatmak durumunda kaldınız. Araç kiralama kontratınızın kapsadığı süre boyunca ilgili araç size temin edildiği için, kiralanan araç oyun dışı kalmış olur. Yani erken teslimin şirket için herhangi bir artısı yoktur. Erken ya da geç iadelerde, ek uygulamalar gerçekleştirilebilir ya da ek ücret talep edilebilir. Bu ücretler; şirketin kendi politikası dahilinde değişkenlik gösterebilir. Burada en önemli değişken, kiralamanın yapıldığı model ve kiralama süresidir. Eğer şirket filosunda yer alan nadir araçlardan birini kiraladıysanız yüksek bir ek ücretlendirmeye tabi olmanız olası. Diğer yandan, yıllık kiralamalarda erken ya da geç teslim durumlarında; teslim tarihine bağlı olarak iade ücretlendirmeleri gerçekleştirilir. Bu nedenle, araç kiralama kontratınızda yer alan ibareleri iyice incelemeli, iadeyle ilgili esneklikler sağlayacak kimi maddelerin olup olmadığına mutlaka göz atmalısınız.

Araç Kiralama Süresini Kısaltma ya da Uzatma Seçenekleri

Araç kiralamada erken teslim kesintinizi düşük tutmak için, araç iadesi yerine araç model değişimi yapabilirsiniz. Sözleşmenize uygun düşecek bir model ile değişim yapmak, cezai işlem için yapacağınız ödemeden daha karlı olacaktır. Kiralamanızı iptal etme halinde ise genellikle kullanım sonrası sözleşmede geriye kalan her ay için %50 +KDV cezai bedel ödemeniz beklenir. Cezai bedeller şirketten şirkete farklılık gösterebileceği gibi, sözleşmenizi yaparken bu yüzdelerle ilgili satış temsilcisiyle görüşebilir ve fiyatları aşağıya çekmeyi deneyebilirsiniz. Araç değiştirmek ya da aracı teslim etmek için zaman ve efor harcamaya değer mi? Kontratınızda esnetebilecek maddeler bulunuyor mu? Aradığınız cevabı hızlı bir şekilde şirket çalışanlarından ya da kiralama uzmanından alabilirsiniz.

Uzun dönem araç kiralama işleminizi Arenda Rent A Car güvencesiyle gerçekleştirdiğinizde, sizin için en uygun ve etkili araçları seçer, erken ya da geç teslim etme halinde yapacağınız ödemeleri önceden hesaplayarak herhangi bir sürprizle karşılaşmamayı garantilersiniz. Ek olarak 7/24 aktif çağrı merkezi hizmetimizle, tüm soru, öneri ve şikayetlerinizle ilgili desteğimiz mevcut.