Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Araç Kiralama Avantajları Neler?

Araç Kiralama Avantajları Neler?

  • Arenda Rent A Car
  • 24/12/2021
  • 191

Araç Kiralama Avantajları Neler?

Araç kiralama avantajları arasında kiralama sırasında hizmet konusunda da destek sağlanmaktadır. Kiralama satın alma işlemlerine oranla daha avantajlı bir süreçtir. Kişiler araç kiralamak istediklerinde ilk olarak araç kiralama şirketine gitmeleri gerekir. İsteklere ve bütçelere uygun araç bulmak önemlidir. Her türlü araç modelini ve markasını kiralama şirketinden bulabilirsiniz. Araç yaşları ve modelleri kiralama ücretlerini de belirleyen unsurlardan biridir. Araç satın almak günümüzde bir hayli zordur. Araç fiyatlarının gün içerisinde sürekli değişmesi nedenleri arasında yükselen döviz kurunun etkisi vardır. Dövizin yükselmesi araç fiyatlarını ve vergilerini de etkilemektedir.

Araç Kiralamanın Yararları

Araç kiralama yararları arasında kiralanan araçların vergi avantajları bulunmaktadır. Satın alınan bir araçta yıllık belirli vergiler ödenmek zorundadır. Kiralanan bir araçta ise vergi ödeme zorunluluğu bulunmamaktadır. Kişiler kullanım süresine göre araç kullanım ücretini vermektedir. Kiralama şirketi tarafından araç ile ilgili sorun oluşması durumunda destek alınmaktadır. Hizmet ve kalite açısından araç kiralamak daha cazip gelmektedir.

Araç kiralama neden avantajlı sorusunun cevapları arasında kiralama sırasında yüklü bir miktar ödemek zorunda kalınmaz. Araç satın alma işlemleri, güvenlik ve sigorta yaptırımı ve trafikte yer alması için zorunlu olan belgelerin tamamlanması zaman almaktadır. Kiralık araçlarda ise kişi kiralama şirketine giderek zaman kaybetmeden bütçesini açıklayarak en uygun araca kısa sürede sahip olmaktadır. Zaman kaybı yaşanmaz ve zamandan tasarruf sağlanır. Satın alınan bir araçta kaza olması durumunda her türlü işlemleri araç sahibi tarafından giderilmektedir. Kiralanan bir araç ile kaza yapılması durumunda kaza ve hasar şirket tarafından karşılanarak kişinin mağduriyet yaşamaması için yeni bir araç verilir.

Araç Kiralamanın Finansal Avantajları Nelerdir?

Araç kiralama uygun fiyatlar sunmaktadır. Aracın kullanım süresine göre ödeme yapılmaktadır. Kiralık araçların finansal avantajları arasında muhasebe ve vergi işlemlerinde kolaylık sunmaktadır. Vergi alımı kiralama bedeli üzerinden alınmaz. Kiralama ücretleri taksitlendirme yapılarak da kolay bir şekilde ödenmektedir. Aylık ve yıllık belirlenen sabit ücretler ödenerek ek bir ücret ödenmez. Araç kiralama ile ilgili gerekli evraklar kişi tarafından kiralama şirketine verilerek şirket tarafından tüm belge ve işlemler hızlı bir şekilde halledilir.