Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Güvenli Araç Sürmek İçin Yapılacaklar

Güvenli Araç Sürmek İçin Yapılacaklar

  • Arenda Rent A Car
  • 11/01/2022
  • 177

Güvenli Araç Sürmek İçin Yapılacaklar

Güvenli araç sürmek sırasında oluşabilecek riskli durumların önlenebilmesi için dikkat edilmesi gereken bir konudur. Riskli bir durumun oluşmaması ve güvenli bir sürüş için trafik sırasında dikkati en üst düzeyde tutmak önemlidir.

Kiralık Araçla Güvenilir Sürüş için Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kiralık araç ile güvenli araç kiralama koşullarını sağlayabilmek için kaza riskini en aza indirmek gerekir. Bunu sağlayabilmek için herhangi bir dikkati eksikliğine neden olacak risk faktörü sunan; alkollü içki ya da zihni bulandırıcı bir maddenin kullanılmaması gerekir. Böyle bir durumda yapılan yolculuklar büyük bir risk barındıracaktır. Araç içerisi güvenliğini sağlayabilmek için aracın tüm bakımlarının yapıldığından, arıza göstergelerinde herhangi bir problem olmadığından emin olmak gerekir. Yolculuğa çıkıldığında emniyet kemerleri tüm yolcular tarafından takılmış olmalıdır.

Yolculuk sırasında geçilecek bölgede belirli bir hız limiti bulunur. Bu hız göstergelerine dikkat edilmeli ve oluşabilecek güvenlik problemlerinin öncesinde önlenmesi için daha duyarlı olunmalıdır. Yol üzerinde karşılaşılan trafik işaretlerine muhakkak ki uyulması gerekir. Yayaların ve araçların güvenliği için bu önemlidir. Bunun yanı sıra yolculuklarda güvenliği arttırabilmek için öncesinde araç sigortası yaptırmak önemlidir. Belirlenmiş alanlardan ilerlenmeli, araç kullanırken herhangi bir şekilde cep telefonu ile iletişime geçilmemelidir.

Kiralık Aracı Daha Güvenli Nasıl Kullanabilirim?

Güvenilir ve doğru tekniklerle kiralık araç sürmek için araç içerisindeki gösterge alanları doğru bir şekilde yorumlandığında önlem alınabilmiş olur. Arabanın bozulma durumuna karşılık faydalanım gösterecek bu gösterge alanları içerisinde 70'ten fazla ikaz lambası bulunur. Araç içerisindeki göstergelerde sürekli olarak yanan kırmızı ışık daha ciddi bir sorun olduğunu işareti olarak görülmelidir. Eğer renk sarıya dönmüşse o kadar önemli olmamakla beraber bir pürüz olduğunun göstergesidir. İkaz ışıkları gözlemlenerek önlem alınabilir.

Yeşil renkte olduğunda herhangi bir problem olmadığı kanısına varılabilir. Araç kiralandığında hava durumu karlı ise göstergelerde hem yeşil renk hem de kar kristali fark edilecektir. Bu aracı kar moduna alabilirsin, anlamına gelir. Arabanın aküsünün ya da benzininin bitip bitmediğini, içinde uygun yakıtın olup olmadığına yine bu göstergeler üzerinden kontrol edebilmek mümkündür. Bu durumda kiralık aracı güvenli şekilde kullanmak; kullanırken oluşabilecek problemlerin engellenmesini ve güvenilir bir sürüşe kaynaklık sunar.