Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

İhtiyaca Göre Ne Tür Araç Kiralanmalı?

İhtiyaca Göre Ne Tür Araç Kiralanmalı?

  • Arenda Rent A Car
  • 14/01/2022
  • 184

İhtiyaca Göre Ne Tür Araç Kiralanmalı?

İhtiyaca göre araç kiralama hizmetlerinden faydalanırken daha emin bir şekilde süreci başlatmayı sağlayacaktır. Bireysel olarak veya şirket olarak yapılacak araç kiralama hizmeti ihtiyaçlar düşünüldüğünde daha farklı bir anlaşmayı içerecektir.

İhtiyaca Göre Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araç kiralama hizmetinden faydalanmadan önce bir ihtiyaç belirlemesi yapmak oluşabilecek maliyetlerinde önüne geçecektir. Daha çabuk karar vermeyi sağlayacağı için zamandan tasarruf edebilmeyi de beraberinde getirecektir. Yapılacak seyahatin mesafesi burada önemli olmaktadır. Seçilen aracın gidilecek mesafeye uygun bir hızda varıp varamayacağı özellikle bir zaman kısıtlaması bulunuyorsa önemli olmaktadır. Eğer ihtiyaç durumu söz konusuysa daha geniş bir bagaja sahip araç tercih edilebilir. Bagaj arabadaki en önemli noktadır. Uzun bir yol seyahatinde yanına alınması gereken çok sayıda ürün olabileceği için büyük bir bagaj kişi sayısı da göz önünde bulundurulduğunda bir ihtiyaç olarak görülebilir.

Kiralık araç yolcu kapasitesi daha büyük ve geniş bir ihtiyaç duymayı gerektirecektir. Bununla beraber araç kapasitesi büyüdükçe fiyatlarda da farklılıklar meydana gelecektir. Tercih edilirken bu da göz önünde bulundurulmalıdır.

İhtiyaca Yönelik Araç Kiralama Alternatifleri

İhtiyaca göre kiralık araç belirlenmiş seyahat planında ve yakıt bütçesinde önemli bir farka neden olacaktır. Bunun için yapılacak seyahatin şehir içi ya da şehir dışında olup olmayacağı bilinmelidir. Eğer gidilecekler daha çok şehir dışında, ormanlık alanda ve tepeli taşlı ve engebeli bir arazi ise kullanılacak araç tipi de farklı olacaktır. Arazi tipi araçlar temin edilebilir. İhtiyaca yönelik araç analizi yapılırken gidilecek ortam ve yol alınacak mesafe göz önünde bulundurulmalıdır. Günlük kullanımlarda daha küçük ve sade bir model tercih edilebilirken arazi yapısındaki farklılaşmalar daha farklı bir ihtiyacı beraberinde getirecektir.

Eğer kiralanacak araç ticari bir faaliyette kullanılacak çoklu yolcu kapasitesine sahip olması gerekiyorsa daha büyük boyutlarda bir minibüs veya otobüs tercih edilebilir. Herhangi bir iş seyahati için kullanılacak araçta farklı bir ihtiyaç ve beklentiler doğar. Günlük kullanımlarda daha düşük modeller ve çok fazla hız yapmaya gerektirmeyecek bir araç istenen ihtiyacı karşılayacaktır. Uzun süreli bir tatil planı yapılmış ve uzun bir yolculuğa çıkacaksa özellikle şehir dışı planlarında kullanılacak aracın daha güvenilir bir sürüş hizmeti sunması, kapasitesi ve yakıt türü daha çok ön planda tutulur.