Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

İlk Kez Araç Kiralayacaklar İçin Bilinmesi Gerekenler

  • Anasayfa
  • Blog
  • İlk Kez Araç Kiralayacaklar İçin Bilinmesi Gerekenler

İlk Kez Araç Kiralayacaklar İçin Bilinmesi Gerekenler

  • Arenda Rent A Car
  • 17/01/2022
  • 181

İlk Kez Araç Kiralayacaklar İçin Bilinmesi Gerekenler

İlk kez araç kiralama hizmetinden faydalanacak olan kişilerin bilmeleri ve dikkat etmeleri gereken bazı önemli konular bulunmaktadır. Bunlar oluşabilecek aksaklıkların önlenebilmesinin önüne geçilmesinde büyük bir kolaylık sağlayacak unsurlardır. Aracı kiralamadan önce erken rezervasyon yaptırmak indirimli tutarlardan faydalanabilmeyi de sağlayacaktır. İlk kez araç kiralayacak olanlar kişi sayısını da göz önünde bulundurmalıdır.

İlk Kez Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Rent a car firmaları aracılığı ile ilk kez başvuruda bulunulacak olunan kiralık araç için bilinecekler şunlardır:

  • Araç kiralayabilmek için firmalarla görüşme yapılırken firma tarafından kişiye ait bir kimlik, ehliyet veya kredi kartı istenmektedir. Bunu sağlayabilmek için de kişinin yaşının 25'i geçmiş olması gerekecektir. Yaş sınırlaması altında bulunan kişiler kiralama hizmetlerinden yararlanamazlar.
  • Araç kiralandığında herhangi bir şekilde trafikte hasar durumu söz konusu olursa eğer hasarın nedeni %100 kullanıcıya aitse tamamen kişiden takdim edilir.
  • Kiralanan her bir aracın araç vergisi kasko ve bakım masrafı bulunmaktadır. Tüm bu masraflar ödenecek ücrete dahildir.
  • Aracı teslim almadan önce belirli noktalarına bakıp eğer bir hasar durumu fark ediliyorsa bu tespitler tek tek aracı almadan önce anlaşma yapılan firmaya anlatılmalıdır. Teslim ederken öncesinde var olan hasarlar fazla ücret ödemenize neden olmaması için buna dikkat edilmelidir.
  • Kiralık araç teslim alınırken deposu full dolu olarak teslim edilebilir bazı firmalar ise tamamen boş olarak teslim etmektedir.
  • Araç arıza göstergeleri nin sağlam olup olmadığına dikkat etmek ve emniyet kemeri noktalarının kusursuz olduğuna ve çalışır olduğunu kontrol etmek önemlidir.

Pek çok kişinin merak ettiği konu ise araç nasıl kiralanır sorusudur. Yukarıda bahsedilen tüm şartlar uygun bir şekilde yerine getirilmişse rent a car firmaları ile irtibata geçilerek ön görüşme yapılabilir.

İlk Kez Kiralanan Aracın Teslimi Nasıl Olmalıdır?

İlk kez araç kiralama hizmetinden faydalanmış olan bir kişi aracı teslim ederken de belirli kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir. Araç kiralamadan önce ortak bir sözleşme yapılır. Sözleşmede aracın kaskosu vergisi arıza ve bakımına dair çeşitli maddeler bulunmaktadır. Sözleşmede bahsedilen tüm kurallar araç kullanılırken ve teslim edilirken geçerlidir oluşabilecek bir arıza durumunda yine bu sözleşme dikkate alınır. Aracı teslim ederken alındığı andaki gibi durumunun aynı olduğundan emin olunmalıdır. Herhangi bir ufak hasar da dahil söz konusuysa muhakkak ki bu firma ile paylaşılmalıdır. Araç teslim edilirken eğer öncesinde yakıt deposu full dolu olarak test verilmişse yine dolu olarak geriye bırakılmalıdır.