Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Kiralık Araç ile Yola Çıkmadan Önce Nelere Dikkat Edilir?

  • Anasayfa
  • Blog
  • Kiralık Araç ile Yola Çıkmadan Önce Nelere Dikkat Edilir?

Kiralık Araç ile Yola Çıkmadan Önce Nelere Dikkat Edilir?

  • Arenda Rent A Car
  • 14/12/2021
  • 178

Kiralık Araç ile Yola Çıkmadan Önce Nelere Dikkat Edilir?

Kiralık araç ile yola çıkmak yol boyunca konforlu bir deneyim sunar. Uzun yolculuklu tatil planlarında veya günübirlik iş seyahatlerinde bulunulan bölgede rahatlıkla ulaşım sağlayabilmeyi destekleyen araç kiralama firmaları bulunur. Firmalar aracılığı ile yapılacak olan her türlü anlaşma belirli bir sorumluluğu da beraberinde getirir. Araç kiralamadan önce dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunur. Bu daha konforlu bir sürüş deneyimi yaşayabilmek için önemli bilgileri içerir.

Kiralanan Araçla Uzun Yol Öncesi Dikkat Edilecekler

Kiralık araç sürerken dikkat edilecekler her ihtimale karşı oluşabilecek aksaklıkların önüne geçecektir. Öncesinde günlük araç kiralamak isteyen kişilerin sözleşme yapılırken firmanın şartlarının detaylı bir şekilde gözden geçirilmesi gerekir. Sözleşme içerisindeki maddeler ileriye dönük olarak yaşanacak problemler de göz önünde bulundurulacaktır.

Kiralık bir araçla yola çıkmadan önce muhakkak ki aracın bir sigorta poliçesi olup olmadığı tespit edilmelidir. Alanında uzman ve bu işi profesyonel bir şekilde gerçekleştiren pek çok şirket bu anlamda araçların sigortasız bir şekilde yolculuğa çıkmamasına dikkat eder. Oluşabilecek herhangi bir hasara yönelik olarak araç için yapılan sigorta poliçesi sorunun oluşmasının önüne geçecektir.

Kiralık bir araçla yola çıkıldığında bakımının yapıldığından emin olunmalıdır. İç parçaları başta olmak üzere gözle görülebilen alanlardaki bütün aksesuarlar dikkatli bir şekilde incelenebilir. Bu anlamda hasarlı olarak görülen noktalar kiralama işlemi tamamlanmadan önce bildirilebilir. Aracın sinyal lambası, motor alanı, bagajı, bütün kapıları, sensörleri, aynaları ve aksesuarları, koltukları, emniyet kemerinin çalışıp çalışmadığı detaylı bir şekilde kontrol edilebilir. Araçta herhangi bir kusur fark edilmişse bunu orada bildirmek ileride oluşabilecek pürüzlerin önüne geçecektir. Aracın yakıt durumu kontrol edilebilir.

Kiralık araç kullanımında önemli noktalar hem aracın hem de aracı kullanan kişilerin kontrolü ve güvenliği için önemlidir. Kiralık araç kullanmaya başlamadan önce en uygun alternatif tespit edilmelidir. Marka ve modeli belirlendikten sonra kat edilecek mesafenin kolaylıkla bulunan araçlar ile aşılıp aşılamayacağı tespit edilir. Bütçeye uygun yakıt tasarrufu sağlayacak kontrol mekanizması da bulunan bir araç kullanılabilir. Araç kiralanırken firmanın sunmuş olduğu sözleşme maddeleri detaylı bir şekilde incelenmelidir.

Aracı teslim alırken kullanım süresi, aracın bırakılacağı gün ve saat detaylı bir şekilde konuşulmalıdır. Araç kiralama üzerine faaliyette bulunan pek çok firma bulunur. Belirli kampanya zamanları ve bütçe uygunluğu göz önünde bulundurularak piyasa takibinde bulunulabilir. Tatil sezonu öncesinde yapılan araç rezervasyonlar sayesinde daha uygun miktarlar ile tatil yapılabilir.