Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Kiralık Aracı Teslim Ederken Önemli Noktalar

  • Anasayfa
  • Blog
  • Kiralık Aracı Teslim Ederken Önemli Noktalar

Kiralık Aracı Teslim Ederken Önemli Noktalar

  • Arenda Rent A Car
  • 23/01/2022
  • 177

Kiralık Aracı Teslim Ederken Önemli Noktalar

Kiralık aracı teslim etme süreci teslim alırken belirlenmektedir. Karşılıklı olarak yapılan sözleşmede teslim alma ve teslim etme süreçleri detaylı bir şekilde bulundurulmaktadır. Burada yer alan maddelere imza atıldığı için muhakkak ki dikkat edilmeli ve uygun şartlar sağlanmalıdır. Geciktirme durumunda firma tarafından belirli bir yaptırım bulunmaktadır.

Kiralık Aracı Teslim Ederken Oluşabilecek Problemler

Araç kiralama şirketleri aracılığı ile kiralık araç temininde bulunmanın belirli kuralları bulunur. Teslimat süreci de bu kurallar içerisindedir. Araç kiralama firması tarafından temin edilen araç belirli gün ve saatte teslim edilmelidir. Teslim edilme yeri ve saati anlaşma öncesinde detaylı bir şekilde belirtilmektedir. Eğer herhangi bir problem durumunda belirtilen gün ve saatte teslimatta gecikme yaşanırsa fazladan ödeme yapılmak zorunluluğu bulunur.

Kiralanan araç teslimat saati geçtiği halde acil bir nedenden dolayı birkaç saat dahi olsa teslimat süresi geçildiğinde ön anlaşma sırasında maddeler içerisinde kişi tarafından böyle bir beyanda bulunulmadığı için yasal bir yaptırım söz konusu olacaktır. Burada araca el koyma durumu söz konusudur. Her ne kadar sonrasında bilgilendirme yapılsa da anlaşma şartlarına uyulmadığı için böyle bir durumla karşılaşılır. Teslimat saatindeki her gecikme tam bir günü ücretini ödemenize neden olabilir. Herhangi bir şekilde bu tarz bir problemle karşılaşmamak için öncesinde tüm sürecin ayrıntılı bir şekilde konuşulmuş olması önemlidir.

Kiralık Aracı Teslim Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Rent a car firması tarafından alınan hizmet sonrasında kiralık araç teslim ederken dikkat edilecekler şunlardır:

  • Araç kiralanırken aracın teslim alındığı ve aracın teslim edileceği yer net olarak belirtilir. Ön rezervasyonlar sırasında da tüm bilgiler detaylı olarak anlaşma yapan her iki tarafta paylaşılır. İstenen adrese teslim edilen araç yine istenen adrese bırakılmalıdır.
  • Araç teslimatı yapılırken rezervasyon sırasında görüşülen gün ve saatte anahtar teslimi kişiye yapılmaktadır. Firmanın anlaşmasına göre yeniden kullanılan ve geri getirilen aracın teslim yapılan noktaya bırakılması uygun olacaktır. Ancak farklı bir noktaya bırakılacaksa muhakkak ki iletişim yolu ile bildirilmelidir.
  • Kiralık araç temin edilirken eğer yakıt kısmı dolu olarak verilmişse teslim edilirken de bu doluluk oranına dikkat etmek gerekir. Yapılan sözleşme gereği bir özel bir yakıt politikası bulunmaktadır. Şirketin sunduğu bu politika gereğince tüm şartlar sözleşme sırasında her iki taraf ile kabul edilir teslim sırasında yakıt alanının tam dolu olması zorunludur.