Hemen Kiralayın (0 533 204 78 01)

adres

Adres

Çevre yolu Merkez Park Karşısı Reşatbey Mah. Fuzuli Caddesi, Sevilir Apt. Zemin Kat. No:13 / C Seyhan / Adana

Kurumlar İçin Araç Kiralamanın Avantajları Neler?

  • Anasayfa
  • Blog
  • Kurumlar İçin Araç Kiralamanın Avantajları Neler?

Kurumlar İçin Araç Kiralamanın Avantajları Neler?

  • Arenda Rent A Car
  • 16/12/2021
  • 208

Kurumlar İçin Araç Kiralamanın Avantajları Neler?

Kurumlar için araç kiralama şirketlere büyük fayda sağlamaktadır. Rahat bir ulaşım, yakıt tüketimi ve istenilen modellerde araç satın alma gibi birçok imkanı sunmaktadır. Araç kiralamak kurumlar için oldukça önemlidir. Maddi açıdan şirket yararı gözetilmektedir. Kiralanan araçlarda sigorta ve kasko işlemleri yapıldığı için şirketler zaman kaybetmeden tüm işlemleri hızlı bir şekilde yapabilmektedir. Günümüzde araç kiralayan şirket sayısı bir hayli fazladır. Kurumlar için araçları kiralamak ve kullanmak büyük avantaj taşımaktadır.

Kurumlar İçin Araç Kiralamanın Sağladığı Faydalar

Şirketler için araç kiralama avantajları arasında satın alınan bir araca oranla vergi ödeme konusunda da kurumlara büyük fayda sağlamaktadır. Belirli bir bütçe dahilinde istenilen üst model araçlar da tercih edilmektedir. Kurumlar araçları kiralama işlemleri sırasında ne kadar süre ile kiralamak istedikleri belirtmelidir. Araçların uzun süre ile kurumlar ve şirketler tarafından kullanılması işlemine filo kiralama denilmektedir.

Yakıt tasarrufu ve ödenecek tutarın araç modeline göre belirlenmesi şirketler için önemlidir. Kurumsal olarak araç kiralamanın birçok faydası ve avantajı vardır. Aylık belirli sabit bir ücret üzerinden ödeme yapılmaktadır. Ayrıca kiralanan araçlar kurumlar tarafından uzun süreli kullanılmaktadır. Araç kiralama sırasında kiralama ücretlerinin ödenmesi kurumların bankalarda oluşan kredi limitleri üzerinde bir değişim yapmamaktadır.

Kurumlar İçin Araç Kiralamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç kiralama araçları kurumlar tarafından istenilen özelliklere bakılarak seçilmektedir. Kiralanan bir araçta dikkat edilmesi gereken belirli huşular vardır. İlki kiralanacak bir aracın özel kasko sisteminin olması gerekmektedir. Kurumlara her türlü maddi konuda yardımcı olacak bir maddi getiri sunmalıdır. Kiralama sırasında imzalanacak sözleşme detaylarında aracın kaza durumunda almış olduğu hasarın kaskodan karşılanması gerektiği hususuna dikkat edilmelidir. Konforlu ve rahat bir sürüş deneyimi gerektiren araçlar kurumlar için en çok tercih edilen araçlardır.

Araç yenileme ve KDV işlemlerinde araç kiralama kişilere büyük bir fayda sağlamalıdır. Araç kiralama sırasında araçlar üzerinde yapılması gereken Zorunlu Trafik Sigortası ve kasko işlemleri kiralama şirketleri tarafından yapılmalıdır. Mevsim şartlarına uygun olarak araç kiralama şirketleri araç lastiklerini yaz ve kış dönemlerine uygun olarak değiştirmek zorundadır. Kiralık araç ile kaza yapılan kurumlarda işlerin devamlılığı açışından hasarlı olan aracın alınarak yerine hasarı olmayan yeni bir araç vermeleri gerekmektedir.